Op school was al duidelijk dat ik van verhalen vertellen hield. Als de meester even de klas uit moest, vroeg hij mij om de klas voor te lezen. Wonder boven wonder, bedenk ik me nu, waren de kinderen altijd muisstil. Ze luisterden ademloos naar het verhaal. Ik wist destijds helemaal niet dat je voice-over kon worden. Maar achteraf bezien is het niet zo vreemd dat ik dit werk ben gaan doen.

John Hurt was een begenadigd acteur en stemacteur. Hij had een unieke stem en een geweldig stemgebruik en werd vaak ingehuurd als voice-over (zie filmografie). Wanneer vroeger The Storyteller op TV kwam, zat ik aan de buis gekluisterd. Dat lag niet alleen aan het spannende verhaal en de mooie aankleding. Het kwam vooral door John Hurt. Wat kon die man mooi vertellen…

Ik kijk The Storyteller nog wel eens op Youtube. Jeugdsentiment en inspiratie ineen.