Tableaux Chantants op het 3 Oever festival

Gratis toegang, moment van in- en uitloop mag je zelf bepalen

Bereid je voor op opera, operette, musical en liederen. Gezongen door vijf solisten die in verschillende gedaantes hun rol spelen. Met decor, in kostuum, op verschillende buitenlocaties. Pianist Paul de Boer, met acoustische piano op luchtbanden, neemt het publiek mee langs de scenes. De solisten zijn amateurzangers van Arti Vocaal: Lilian van de Zande, Ben Pernot, Ben Vos, Cora den Oudsten en Elly van der Heide.

Vrijwillige bijdrage gevraagd voor pianist.
Koffie met zelfgemaakte fruittaart met kweepeerwijn te koop.

“Onze optredens vinden verspreid over de dag plaats: op zaterdag tussen 12 en 23 uur, en op zondag tussen 12 en 18 uur. Natuurlijk is het leuk om tussendoor ook naar andere optredens op het 3 Oever festival te kijken en luisteren. Let wel even op of je daarvoor tickets moet bestellen!”

Ik breng uw boodschap helder over, als copywriter en voice-over

Programma

In de grafelijke sfeer van de muziekprieel nodigt Orlovsky van Die Fledermaus je uit: “Ich lade gern mir Gäste ein”. Hier wervelen de scenes uit het komische opera Le Nozze di Figaro je tegemoet.

Die Zauberflöte hoor je in het toverbos bij het lotushuis waar de Koningin van de Nacht haar bekende verdoem-aria uitvloekt.

Bij de oude schapenstal danst een arme joodse man bij de hartverscheurende klanken van de klarinet en droomt: “If I were a rich man”. Daar verleidt de bosnymph Vilja het publiek en doen Russiche klanken het hart overstromen. Met een parfum van zware romantiek bedwelmt Delilah haar Samson.

Aan de oever van de mysterieuze vijver, bewoond door geesten en nymphen, zien de parelvissers de schim van een oude geliefde, zingt Rusalka tot de maan en ziet Butterfly het naderende schip met haar langverwachte man.

Bij het kampvuur van de zigeuners klaagt Azucena over haar vreselijke lot. Carmen verleidt haar toreador Escamilio en speelt haar gevaarlijke spel met de onervaren, verliefde dorpsjongen.

Op vier locaties in het landschap hoor je delen uit Martha van Flotow.

Bij regen zoeken we binnenlocaties in de gebouwen.