Carmina Burana

Bij klassieke muziek trekken mensen soms zo’n ernstig gezicht. Hoeft niet hoor, en zeker niet bij de Carmina Burana van Carl Orff. Want weet je wat je hoort zingen? Profane middeleeuwse teksten over liefde en noodlot, uit verveling geschreven door Benediktijner monniken. Serieus! Willem Wilmink maakte er een humoristische vertaling van.

Jubileumconcert

Orff componeerde de Carmina Burana voor groot koor, solisten, twee pianisten en slagwerkers. Het is geestige, soms ingetogen en dan weer uitbundige muziek. De compositie wordt gezongen door Scherzando o.l.v. Reinhard Reed Findenegg. Het koor, dat zijn 25-jarig bestaan viert, is voor  de gelegenheid uitgebreid met oud-leden (zoals ik). Natuurlijk zijn er ook solisten en muzikale begeleiding.

UITVERKOCHT!

De uitvoering is op zondagmiddag 24 november in de Grote Kerk van Driebergen (Hoofdstraat 117A). De voorstelling is helemaal uitverkocht, je kunt geen kaarten meer kopen (ook niet aan de deur). Zie website Scherzando.

Parkeertip

Je kunt schuin tegenover parkeren bij Albert Heijn, maar de parkeerplaats achter de winkelstraat is waarschijnlijk rustiger (en net zo kort lopen). Sla bij de stoplichten niet rechtsaf naar Appie, maar linksaf naar de Appelgaard. Dat is de ingang van de parkeerplaats.